Skip to main content

Elsertifikatprisen Bør IKKE Synliggjøres i Kraftkontraker (NVE)

NVE har offentligjort et brev som direktoratet har sendt kraftleverandørene angående opplysning av serifikatprisen i kraftkontrakter og markedsføring av tilknyttet kostnader.

NVE mener her at for å beholde konkurranse om sertifikatprisen, denne prisen bør IKKE skilles ut som et separat kostnadselement:

"Hensikten med bestemmelsene er å sikre at forbrukeren får én totalpris å forholde seg til, og sikre transparens og sammenliknbare priser". NVE presiserer videre i sin pressemelding fra 5. juni 2012 at: "For å få til en effektiv prising av elsertifikatene, er det viktig at det er konkurranse om å kjøpe sertifikater så bilig som mulig. Kraftleverandørene skal derfor ikke viderefakturere elsertifikatkostnaden direkte til sluttbrukerne, men konkurrere om å ha den laveste prisen inklusiv elsertifikatkostnader."

§23, 1. ledd, i Forskriften om elsertifikater lydes som følger:

"Ved den elsertifikatpliktiges prisopplysning of markedsføring overfor sluttbrukere skal kostnader som følger av elsertifikatplikten inngå i prusen ved fastpriskontrakter og variable kontrakter. Ved kontrakter direkte knyttet til spotpris skal kostnader som følger av elsertifikatplikten inngå i påslaget".



Comments