Skip to main content

GASSCO Tar Over Driften av Easington Gassterminalen (UK)

GASSCO melder at selskapet overtar fra i dag, 1. oktober 2011, driften av mottaksterminalen for norsk gass i Easington, Storbritannia. I praksis er det et driftselskap som ble etablert av GASSCO i Storbritannia for å håndtere oppgavene i terminalen (30 ansatte i GASSCO UK Branch AS).

Mottaksterminalen, som egentlig heter Langeled Receiving Facilities (LRF), er en av de tre største i Storbritannia. Den tar imot gass fra blant annet den berømte rørledningen Langeled (1200 km langt). GASSCO kaller den selv "det viktigste landingspunktet for norsk gass i Europas største gassmarked," hvor 27 % av det nasjonale gassforbruket er dekket av norsk gass. GASSCOs administrerende direktør Brian Bjordal supplerer med at:
Som siste målepunkt for norsk gass før markedet, har mottaksterminalene en spesiell funksjon. En direkte utøvelse av vårt operatøransvar er viktig for uavhengigheten og nøytraliteten som er selve fundamentet for Gasscos virksomhet. Daglig teknisk drift av LRF gir oss også et klart og tydelig grensesnitt mot myndighetene i Europas største gassmarked.”
LRF terminalen ble innlemmet i og dermed eies av interessentskapet GASSLED. Terminalen var under driftansvaret av Centrica fra oppstarten i 2006 frem til i dag (driftsavtale som tar slutt i dag). Beslutningen av å overføre operatør ansvar for terminalen ble tatt i september 2009 av Gassled. Tilsvarende avgjørelser ble tatt i 2007 for mottaksterminaler for norsk gass i Belgia, Frankrike og Tyskland (se oversikt over terminaler HER).

Referanser: pressemelding, Gassco, 30.09.2011, HER.
Bildet: Receiving terminal Easington, (c) Gassco.

Comments